ВНИМАНИЕ - СПОЙЛЕРИ! Ако не сте гледали филма, преценете дали да продължите

...
ВНИМАНИЕ - СПОЙЛЕРИ! Ако не сте гледали филма, преценете дали да продължите
Коментари Харесай

Как са заснети скритите камери във филма `Борат 2` |

ВНИМАНИЕ - СПОЙЛЕРИ! Ако не сте гледали кино лентата, преценете дали да продължите с четенето.

Мария Бакалова стана първата българска актриса с номинация за Оскар и ако това буди някакво колебание, то е за какво е номинирана за поддържаща роля, а не за основна роля.

В продължението на " Борат "  Мария играе дъщерята на Борат (Саша Барън Коен) - Тутар, която отпътува с татко си в Съединени американски щати по време на предизборната акция и пандемията от Ковид-19. В множеството подиуми Бакалова и Коен са единствените, които знаят, че сега снимат филм. 



Смелостта и импровизацията при многото снимани със скрита камера подиуми са добавената стойност, която нареди младата актриса измежду кандидатите за най-високото самопризнание в киното. 

Как са заснети сцените е към момента неразкрита до дъно история, която може да се споделя доста по-дълго от самия филм.

Снимки в цялостна загадка

Снимките на продължението на " Борат " се случват при цялостна секретност. Продължават няколко месеца - директно преди и след експлоадирането на пандемията. Никой от екипа няма право да разяснява даже с околните си по кое заглавие работи. Когато се постанова да се наемат екип, хора или пространства, са употребени подправени имена за плана.

Самата Мария Бакалова споделя в изявленията, че не е била наясно на какъв кастинг се явява. По телефона получила покана за пробни фотоси в Лондон, само че всичко било толкоз законспирирано, че се страхувала дали няма да стане жертва на трафик на хора: 

" Чух от другар, че е разгласен кастинг за основна роля в холивудски филм. И си споделих, че не е допустимо да ме изберат. Ние сме българи. Никой не ни вижда в основните функции. Изпратих записи и ми се обадиха за пробни фотоси в Лондон. Но планът бе толкоз поверителен, че се замислих има ли въобще подобен. Бях сигурна, че ще изпадна в обстановка на трафик на хора. Нямах визия, че ще срещна Саша - беше изненада. "

Балът на дебютантките



До една от най-запомнящите се сцени се стига, откакто Борат и щерка му се обръщат за помощ към Инстаграм звездата Мейси Шанел, с цел да помогне на Тутар да стане sugar baby - златотърсачка на по-възрастни мъже. Така Тутар отива на бал на дебютантките - който показва навършили неотдавна пълноправие девойки измежду високопоставени мъже. Сцената е снимана в историческа постройка (Hay House) в град Мейкън, щата Джорджия. Персоналът на Hay House не свързва случилото се с Борат, до момента в който не излиза трейлърът. Преди това продуцентите обяснили, че снимат филм за навършването на пълноправие при девойките.

Дни след филмовия откъс един от бащите, който участва на " бала " с щерка си, написа в локално издание, че са им предложили по 100 $, с цел да вземат участие в фотосите на документален филм със заглавие " Южняшки хубавици вършат своя дебют ". Кандидатствайки, искащите трябвало да попълнят онлайн анкета. В нея имало и въпрос дали могат да разпознаят Саша Барън Коен, споделя сп. " Венити феър ". Впоследствие се оказва, че претендентите са били пресети в две групи. Взелите присъединяване в фотосите са от групата, които не са разпознали артиста.

Детегледачката



Един от обичаните на почитателите инцидентни персонажи във филма става детегледачката Дженийз Джоунс - чернокожа дама, с която Тутар прекарва един ден в очакване да бъде предадена на бъдещия си брачен партньор като малолетна младоженка.

Детегледачката осъзнава в какво е забъркана едвам откакто излиза филмовият откъс на кино лентата. Междувременно тя моли братята и сестрите в паството си да се молят за душата на детето. Научавайки, че е попаднала в скрита камера, Дженийз се усеща предадена. 

Човешкото отношение на Джоунс към младото момиче обаче трогва феновете и те стартират акция в GoFundMe, събрала шестцифрена сума в поддръжка на изгубилата работата си поради пандемия Дженийз. Самият Саша Барън Коен дарява 100 000 $ на църквата, която Джоунс посещава, а по гледище на самата Дженийз парите отиват за храна, заслон и други потребности на нейни съграждани в Оклахома сити. 

Речта на Пенс

Една от основните подиуми във кино лентата е когато Борат се появява дегизиран като Доналд Тръмп и прекъсва тирада на вицепрезидента Майк Пенс в конгресен център в Мериленд, носейки Тутар през рамо.

" Прекарах пет часа в гримьорната онази заран, с цел да се трансформира в Тръмп, споделя Саша Коен пред " Ню Йорк таймс ". - После се крих в тоалетните още пет часа, до момента в който пристигна време за речта на Пенс. Навсякъде към нас бяха " Сикрет сървис ", полиция и защитата. "

Скритата камера е прикрита с помощта на наличието на медиите. Но никой - даже пресата, не свързва натрапника в костюм на Тръмп с Барън Коен.

One attendee dressed up as Trump at CPAC begins yelling while VP Pence is speaking. He was just escorted out by police.
— Zachary Petrizzo (@ZTPetrizzo)
Дело поради Холокоста

Още преди премиерата на кино лентата е факт и първото дело от човек, попаднал в снимана със скрита камера сцена. Това е оживялата от Холокоста Джудит Дим Еванс, която със своя другарка се среща с Борат в синагога. Впоследствие дъщерята на възрастната дама завежда съдебен да бъдат отстранени фрагментите с майки ѝ от бъдещия филм, тъй като те се " подиграват с Холокоста и еврейската просвета ". Според дъщерята майка ѝ е мислела, че ще взе участие в документален филм, а вместо това се появява в сатирична комедия. 

Самата Джудит Еванс умира през лятото на 2020, а делото завършва без покачване на обвинявания.

Според профилирания уебсайт за кино вести Deadline, от почитание към старата жена Коен нарушава правилото си за конфиденциалност и след края на фотосите изпраща човек да й съобщи, че в ролята на Борат е артист от еврейски генезис, а целта му е да промотира знанието за Холокоста посредством пародиен антисемитски персонаж. 

В спалнята на Руди Джулиани

Черешката на тортата във кино лентата е скандална сцена, снимана в спалнята на хотелски апартамент с Мария Бакалова и Рудолф Джулиани - някогашен кмет на Ню Йорк сити и персонален юрист на Доналд Тръмп. Апартаментът е авансово оборудван със скрити камери. За да стигне до среща с Джулиани, Бакалова се показва за млада активистка с консервативни убеждения, която се готви да снима първото си изявление.

Макар че очевидно резервира безусловно самообладание по време на сцената, актрисата споделя, че тя и Саша Коен са били извънредно обезпокоени. Затова, минути откакто тя влиза в спалнята на политика, Коен нахлува в стаята и прекъсва сцената. Така феновете не виждат по какъв начин би се случило, в случай че Мария в действителност бе sugar baby, само че виждат задоволително. " Саша се втурна в стаята, тъй като се тормозил за мен. Ако бе просрочен, не знам по какъв начин щяха да се развият нещата. Но той влезе тъкмо в точния момент ", споделя Мария Бакалова.

(1) The Borat video is a complete fabrication. I was tucking in my shirt after taking off the recording equipment.

At no time before, during, or after the interview was I ever inappropriate. If Sacha Baron Cohen implies otherwise he is a stone-cold liar.
— Rudy W. Giuliani (@RudyGiuliani)
По-късно Джулиани ще назова сцената изфабрикувана и ще каже, че още тогава се е усъмнил, че е жертва на скрита камера. А за скандалните фрагменти изяснява, че затъквал ризата в панталоните си, откакто свалил микрофона.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР